Materiaaleista

Alta löydät kuvauksen ja tietoa lähes kaikista käyttämistäni materiaaleista. Tiedot kaipaavat vielä täydennystä osittain.

Korujen metalliset osat ovat joko hopeaa (925 Sterling tai 999 hienohopeaa), hopeoituja, kullattuja tai kuparia.
Kaikki korut ovat nikkelittömiä. Testaan metalliset korunosat itse siitä huolimatta että ne on minulle myyty nikkelittöminä. Testaamiseen käytän Yliopiston Apteekin myymää nikkelitestiä.

Hopea
Hopea on joko 925 sterling hopeaa tai 999 hienohopeaa.

Hopeoidut osat
Hopeoidut osat ovat joko kiiltäviä tai antiikkipatinoituja. Hopeointi on tehty elektrolyysillä eli on erittäin kestävä mutta kovalla käytöllä ajan kuluessa voi kulua pois korusta ja paljastaa alla olevan metallin joka yleensä on joko ns korumetallia tai kuparia.

Kullatut
Samoin kuin hopeoidut osat, kultaaminen tehdään elektrolyysillä ja se on erittäin kestävä mutta kovalla käytöllä ajan kuluessa voi kulua pois korusta ja paljastaa alla olevan metallin joka yleensä on joko ns korumetallia tai kuparia.

Vermeil/kultadublee
En käytä tätä materiaalia tällä hetkellä.

Korumassa
Joskus metallisen korunosan voi korvata ns korumassalla. Korumassa on eräänlaista akryyliä jonka pinnassa on hopeointi tai kultaus.
Pyrin välttämään tällaisten osien käyttöä.

Lucite
Koruakryyli.

Makeanvedenhelmet
Luonnonhelmi mutta yleisemmin viljelty helmi jonka alkuperä on yleensä Kiina. Makeanvedenhelmiä voidaan valkaista ja värjätä elektrolyysillä tai polttamalla väri siihen mutta kaikkein arvokkain on luonnon oma väri helmessä. Näitä on luonnollinen valkoinen, persikka ja vaalea laventeli/pinkki.

Simpukka / osterinkuori
Tästä käytetään myös nimitystä Mother of pearl.

Korukivet
Korukivinä käytän erilaisia kiviä eri muotoisina ja värisinä. Kivet voivat olla joko luonnonvärisiä tai värjättyjä.

Synteettiset kivet / puristetut kivihelmet

Kristalli
Käyttämäni kristalli on joko itävaltalaista Swarovski kristallia, tsekkiläistä kristallia tai kiinalaista kristallia.

Lasi
Käyttämäni lasi voi olla peräisin ympäri maailmaa. Käytän paljon tsekkiläistä Preciosa lasihelmeä.

Nahka
Koruissani voi olla nahkanauhaa (lehmän tai siannahkasta). Se voi olla peräisin ympäri maailmaa mutta aina hankittu hyväksi todetulta korumateriaalien toimittajalta.

Puuvilla
Koruissani oleva puuvillanauha voi olla peräisin ympäri maailmaa mutta on aina hankitty hyväksi todetulta korumateriaalien toimittajalta.